Herstellen na Corona

Bianca Soetens avatar
Herstellen na Corona

Vanaf februari 2020 hebben we in Nederland te maken met het corona virus. De klachten van corona patiënten wisselen heel sterk. Sommige patiënten hebben alleen milde klachten zoals verkoudheid. En anderen weer klachten zoals koorts, hoesten verlies van reuk en/of smaak of zijn kortademig. Patiënten die extreem kortademig worden moeten naar het ziekenhuis om daar extra zuurstof toegediend te krijgen of om beademd te worden op de intensive care. Zo gauw patiënten ontslagen worden uit het ziekenhuis kunnen ze gaan werken aan hun herstel van Corona. Hoe zieker patiënten zijn geweest hoe langer hun herstel kan duren. Patiënten kunnen door een virus langdurig klachten behouden zoals vermoeidheid en zelfs ook blijvende longschade. Ook kunnen patiënten na corona te maken krijgen met psychische klachten zoals angst, slapeloosheid, somber zijn of zelfs post traumatische stress.

Klachten na Corona infectie

Heb jij ook een Covid19 infectie doorgemaakt en nog last van allerlei soorten klachten? En is het lastig voor je om de goede nazorg te vinden? Dan kan ik je ondersteunen in het herstelproces. Ik geef je praktische handvaten om jouw conditie en spierkracht weer op te bouwen en ook hoort de juiste voeding bij een goed herstel. Goede voeding zorgt voor een beter herstel. We werken aan de opbouw en een goede instandhouding van de spieren en een goede weerstand. Daar heeft het lichaam de juiste voeding bij nodig, eiwitten spelen hierin bijvoorbeeld een hele belangrijke rol. Eiwitten zijn namelijk de belangrijkste voedingstof bij het herstel van ziekte. 

Herstel na ziekenhuisopname Covid19 

Het herstellen na Corona na een ziekenhuis opname kan per patiënt erg verschillen. Na 6 weken zijn veel patiënten al goed aan het herstellen, ze hebben met name nog last ven een verminderde conditie. Maar sommige patiënten ervaren nog veel klachten van benauwdheid, vermoeidheid of angst. Het merendeel van de patiënten zal goed herstellen. Een deel zal langer last houden van vermoeidheidsklachten of van longklachten. Neem vooral ook de tijd om te herstellen, een normaal herstel duurt ongeveer 6 weken. Voor mensen die bijvoorbeeld op de intensive care gelegen hebben, duurt dit nog langer. Hoe rustiger je herstelt, hoe beter je herstelt. Luister dan ook goed naar je lichaam en heb geduld.

Behandelplan Corona opzetten

Als therapeut merk ik dat het corona virus een behoorlijke aanslag op je lichaam kan geven op onder ander je conditie, spierkracht en op je ademhaling. Ik merk dat mijn cliënten verzwakt zijn. De spierkracht en de algehele conditie zijn flink afgenomen en ze ervaren de nodige belemmeringen in het dagelijks leven. Het is dan ook belangrijk dat je weer rustig opbouwt. Dit doen we door middel van verschillende oefeningen gericht op ademhaling, kracht en conditie. We bouwen alles rustig op en zo kun je je dagelijkse bezigheden weer op gaan pakken. Dit gaan we samen doen in blokken. Je zult gaan merken dat als we dit rustig opbouwen in het tempo dat bij jou past, dat het dan steeds beter zal gaan.

Ben jij erg ziek geworden door het corona virus en heb je te maken met een lange nasleep. Misschien niet alleen in fysieke zin, maar ook in mentale zin? Want wanneer je te maken hebt gehad met bijvoorbeeld ademhalingsmoeilijkheden, zoals zich die bij corona voor doen, dan kan dit er aardig inhakken. Een goed herstel en vooral de begeleiding na corona is essentieel.

Wil jij hier meer over weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me dan nemen we even samen door wat ik voor jouw herstel kan betekenen.

info@biancasoetens.nl
Tel: 06-21961270

Liefs,
Bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.