(Chronische) Pijnklachten 

Als je heel ruim kijkt bestaan er 3 soorten pijn:

Acute pijn: Als je jezelf bijvoorbeeld stoot heb je al acute pijn. Dit is dan ook een pijn die bij iedereen dagelijks voorkomt. Je kan gevallen zijn, jezelf verbrand hebben, een ongelukje gehad hebben enzovoorts. Bij acute pijn weet je wat er gebeurt is waardoor de pijn is ontstaan en dat je het beste meteen actie kunt ondernemen.

Zenuwpijn: Bij zenuwpijn ervaar je een prikkelend, branderig en tintelende pijn. Zenuwpijn kan dan ook heftige pijnscheuten geven. Als een zenuw geïrriteerd of beschadigd is, dan ontstaat zenuwpijn.

Chronische pijn: Chronische pijn is een complexe pijn. We spreken van chronische pijn als deze langer aanhoudt dan 3 tot 6 maanden. Medisch onderzoek biedt bij veel mensen met chronische pijn vaak geen duidelijke oorzaak voor het ontstaan en aanhouden van de klachten.

Voor nu ga ik voornamelijk even in op chronische pijn. Maar dat neemt niet weg dat acute en zenuwpijn ook goed te behandelen zijn!

Het hoge tempo waarin we tegenwoordig leven zorgt voor steeds meer spanningen, overal in het lichaam. Bovendien werken veel mensen steeds meer langdurig in dezelfde houding. Dit leidt dan steevast tot spanning en stijfheid in de spieren, veelal in de nek en schouders. Dit kost veel energie en kan op den duur doorbloedingsstoornissen, vermoeidheid en pijn veroorzaken.
Pijn kun je zien als een natuurlijk beschermingsmechanisme van ons lichaam. Heb je pijn om wat voor reden dan ook, dan is dat een waarschuwingssignaal van ons lichaam wat om aandacht vraagt. Maar op het moment dat pijn ons leven begint te beïnvloeden en voor belemmering zorgt dan spreek je van chronische pijn. Voorbeelden hiervan zijn: reumatische klachten, rugpijn, hoofdpijn, nekpijn, blijvende gewrichtsklachten en ga zo nog maar even door.

Als pijn lang aanwezig is dan kan het een eigen leven gaan leiden. Naast het lichamelijke gaat het ook uw vriendschappen, werk, hobby’s en uw kwaliteit van leven beïnvloeden. Chronische pijn zet zich vast in je systeem.
Chronische pijn kan ook klachten geven zoals duizeligheid, angst, slecht slapen en vermoeidheid.

Wist je dat 1 op de 5 volwassenen in Nederland last heeft van chronische pijn?  De pijnklachten gaan vaak gepaard met veel emoties en worden dan ook als slopend ervaren. 

Behandeling chronische pijn 

Is chronische pijn te behandelen? Het antwoord op deze vraag is; jazeker. Als holistisch therapeut ben ik er op ingesteld om mensen met chronische pijnen te verlichten of waar mogelijk ervan af te helpen. Hiervoor zijn verschillende behandelingen inzetbaar. Per persoon wordt er gekeken welke behandeling bij jou past. Iedere persoon is uniek en we willen allemaal het voor ons meest optimale resultaat behalen.

Wil jij je leven niet lijden maar leiden? Neem dan gerust contact met me op.

Liefs,
Bianca
Thanks for subscribing. Share your unique referral link to get points to win prizes..
Loading..