Rust

Bianca avatar

We hebben het vaak over stress en de gevolgen ervan, maar waarom zouden we praten en schrijven over iets wat we helemaal niet willen hebben en ervaren?

Het is daarom dat ik mijn blog schrijf over rust. Alleen het woord zien en uitspreken voelt al goed, want een bepaalde rust willen we allemaal in ons leven ervaren. Helaas pakken we die rust te weinig. We gaan mee in het leven van alledag, gaan door op de automatische piloot en denken er niet aan dat er ook momenten van rust op de agenda moeten staan. Sterker nog: ze hebben prioriteit!

Veel mensen gunnen zich geen moment rust, maar even op je gemak een kopje koffie of thee drinken is ook al ontspannend. Je gaat jezelf er beter door voelen en het geeft je meer levenskwaliteit.

Maar wat wordt nu precies verstaan onder rust?

Rust is een gevoel van pure ontspanning; er is even geen stress, er ontstaat een soort kalmte, een stilte van het fysieke lichaam tot in de kern van je ziel.

Uiteraard kunnen we niet altijd in een toestand van rust verkeren. We hebben allemaal bepaalde omstandigheden in ons leven die ons raken en een bepaalde onrust met zich meebrengen.

Maar als we rustmomenten weten te creëren in ons dagelijks leven, dan behouden we een mooie balans en kunnen we alles veel beter relativeren. We kunnen dan veel beter met die bewuste omstandigheden omgaan en het is ook daarom dat rust prioriteit heeft en zo ontzettend belangrijk is voor onze gezondheid.

Je dagelijkse kopje koffie of thee kan al zo’n rustmoment zijn. Doe iets creatiefs,  maak een wandeling, beluister muziek of lees een boek. Dat zijn allemaal momenten om even bij jezelf te blijven en je geeft je lichaam dan letterlijk de gelegenheid om even op adem te komen.

Het belangrijkste aan het ervaren van rust is om alles te accepteren zoals het is. Door even een momentje van rust te creëren, zul je zien dat je alles daarna veel helderder kunt overzien.

Rust nemen is iets wat je kunt aanleren en een paar rustmomentjes per dag zijn al een weldaad voor je gehele welzijn. Al zijn ze nog zo kort!

Liefs,
Bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.