Wat is stress? 

Stress kun je eigenlijk het beste zien als een lichamelijke reactie naar aanleiding van een bedreigende situatie. Als deze reactie zich dan voordoet bestaat hij uit vechten, vluchten of bevriezen, zo’n reactie kan nuttig zijn.

Wat gebeurt er als je stress krijgt?

Wat gebeurt er nu precies in het lichaam? Er wordt adrenaline aangemaakt, het hartritme gaat omhoog, de ademhaling gaat steeds sneller en er wordt zuurstofrijk bloed naar de spieren gestuurd.

Het lichaam wordt eigenlijk voorbereid op een krachtinspanning.

Als je je goed voelt op lichamelijk, sociaal en psychisch vlak dan ben je in balans. Maar als je uit balans raakt zal dat stress met zich meebrengen. En als je lang of teveel stress hebt, dan ontstaan er klachten op verschillende vlakken.

Voor onze voorouders was stress en angst zeer nuttig. Waarom? Omdat zei elke dag geconfronteerd werden met gevaar.

Voor ons nu in deze tijd is dat een heel ander verhaal en zijn stress en angst boosdoeners die aan de grondslag liggen van vele ziekten en kwalen. Als onze voorouders stress kregen dan was dit van korte duur. Er was gevaar, ze reageerden erop door bijvoorbeeld te vluchten en daardoor was de stress maar kort aanwezig.

Praten we in deze tijd over stress en angst dan staan er heel veel mensen langdurig in deze alerte staat. Dit put enorm uit met alle gevolgen van dien.

Wist je dat mannen en vrouwen anders reageren op stress?

Vrouwen hebben het geslachtshormoon oestrogeen dit tempert aan de ene kant stress reacties, maar zorgt er daarentegen ook voor dat de reactie vele malen langer aanhoudt.

Mannen daarentegen reageren over het algemeen met een acute, heftige stress reactie, wat weer kan resulteren in hoge bloedruk en hoge agressie.

Symptomen van stress kunnen zijn:

  • Maag en darmklachten
  • Hoofdpijn
  • Oververmoeidheid
  • Slaapproblemen
  • Rugpijn
  • Stijve nek
  • Duizeligheid
  • Tinnitus (oorsuizen)
  • Besluiteloosheid
  • Moeite met concentreren
En zo zijn er nog vele symptomen meer
Stress verminderen waarom? Behandelmethode die past bij jou

Behandeling tegen stress

We  gaan meteen actief naar de problemen kijken en pakken ze meteen aan. Met de behandelmethode die bij jou past. Door dit te ondergaan zul je gaan merken dat je rustiger gaat worden en meer in balans komt. Waardoor je bepaalde situaties, die normaal stress bij je zouden oproepen, beter gaat herkennen. Daardoor ga je beter met bepaalde situaties om en zul je minder last van stress en angst ervaren. Dit met een blijvend resultaat!

Liefs,
Bianca
Thanks for subscribing. Share your unique referral link to get points to win prizes..
Loading..