Waarom houden van en zorgdragen voor jezelf zo belangrijk is.

Bianca avatar
Waarom houden van en zorgdragen voor jezelf zo belangrijk is.

Als je aan mensen de vraag stelt: “hou je van jezelf?” dan vinden ze dat in eerste instantie een hele rare vraag. Sommige zeggen dan:” ja natuurlijk!”, anderen weten het niet en weer een ander deel is helemaal niet tevreden met zichzelf.

Maar echt oprecht van jezelf houden, is juist heel belangrijk!, Want als je niet van jezelf houdt hoe kun je dan verwachten dat een ander wel van jou houdt?

We zijn allemaal uniek en daarom hebben we ook allemaal iets unieks te brengen. voel jezelf dus nooit minder ten opzichte van een ander. Denk niet:  “Ik ben het niet waard”, want dat ben je zeker wel! Juist door voor jezelf te kiezen, kun je weer meer betekenen voor een ander.

Denk eens aan een vliegtuig waar je in zit met 2 kleine kinderen. Als het vliegtuig neerstort en de zuurstofmaskers komen naar beneden bij wie zet je dan als eerste het masker op?

Bij deze vraag zullen de meesten mensen antwoorden: bij de kinderen. Maar het antwoord moet zijn: eerst jezelf. Is dit egoïstisch? Nee zeer zeker niet! Want als je eerst jezelf helpt, dan kun je je kinderen daarna beter hulp bieden.

Dit is een heel mooi voorbeeld, waarom het belangrijk is eerst zorg voor jezelf te dragen. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je nog meer van betekenis zijn voor een ander. Veel mensen draaien het om en cijferen zichzelf weg voor anderen. Hierbij verliezen ze uit het oog dat ze meer hadden kunnen betekenen voor die ander als het niet ten koste van zichzelf was gegaan. Dat is namelijk wat vaak gebeurt.

Ook hebben veel mensen het gevoel dat ze goedkeuring nodig hebben van anderen en doen daarom alles om het de ander naar de zin te maken. Maar mensen het continue naar de zin willen maken, kost heel veel energie.

Dus doe je de dingen voor de goedkeuring van anderen of wil je ze oprecht helpen?

Daar zit een wezenlijk verschil.

Als je oprecht van jezelf houdt dan zorg je goed voor jezelf, ben je blij als je naar jezelf kijkt en respecteer je jezelf. 

Dit bewerkstellig je door bijvoorbeeld:

Shoppen: Koop eens iets voor jezelf wat je normaal niet snel zou doen.

Wellness: Ga naar een wellnessresort,  waarschijnlijk gun je dat jezelf niet zo heel vaak, maar dat maakt het dan weer extra speciaal.

Sporten: Misschien niet altijd even leuk bij de eerste gedachten, maar zeker weten dat je gelukkig en voldaan thuis komt

Lachen: Kost niks, maar is zo effectief. Kijk een leuke film met een goede vriendin of haal samen leuke herinneringen op.

Dit waren een paar van de vele opties die je zou kunnen ondernemen en die voor jou ervoor zouden kunnen zorgen om meer respect en eigenwaarde voor jezelf te creëren.

Gun jezelf die quality time.

En bovendien: onthoud dat als je jezelf niet respecteert, kun je ook niet verwachten dat iemand anders dat wel doet!

Dus eerst houden van jezelf, dan gaan anderen ook oprecht van jou houden.

Liefs,

Bianca

Voor meer informatie

www.biancasoetens.com

info@biancasoetens.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.