Wat te doen bij verslaving?

Bianca avatar

Een van de belangrijkste redenen dat iemand verslaafd is omdat het een tranquilizer is om je gevoelens en gevoeligheid te onderdrukken. Door middel van verslaving kun je jezelf afsluiten. Je leeft op het moment dat je gebruikt in je eigen gecreëerde wereld. Het zorgt ervoor dat je niet verantwoordelijk hoeft te zijn en te voelen wat er rondom je heen gebeurt het verzacht. En juist gevoelige mensen hebben de neiging om de wereld buiten te sluiten  door minder gewaar te hoeven zijn, om minder geconfronteerd te worden door impulsen van buitenaf als ook hun eigen emoties en gevoelens. Deze kunnen namelijk behoorlijk confronterend zijn.

Verslaving verzacht, het zorgt voor een sluier, een scherm wat ervoor zorgt dat het leven, jouw leven, jou manier van ervaren, minder hard en confronterend hoeft te zijn.Op het moment dat je verslaafd bent is het onderwerp van verslaving hetgeen wat het meest belangrijk is: wanneer, hoeveel, hoe vaak en hoe kan je er aan komen en de hoeveelheid.

Er zijn verschillende soorten verslavingen:

Alcohol

Sigaretten/ blowen

Drug (soft en hard)

Seks

Computeren(spelletjes, Facebook, instagram)

Werk

Eet verslaving

Koop verslaving

Gokverslaving

Etc etc

Ken jij iemand in jou omgeving die verslaafd is ga daar dan heel voorzichtig mee om.

Vaak geven mensen aan dat de verslaving is ontstaan doordat er problemen zijn. Maar vaak is het omgekeerde waar. Veel problemen ontstaan juist door de verslaving

Ze vragen via hun gedrag hulp, maar voor de mensen rond hen heen is het vaak lastig om te bepalen welke hulp bij hen past.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1.png

Bij verslaving spelen omgevingsfactoren een grote rol: hoe ben je opgevoed? Wat voor gedrag ben je gewend van ouders of andere familieleden ? Zijn er problemen in het gezin? Heb je ingrijpende dingen meegemaakt?

Verder is het van invloed wat voor persoon je bent , of je veel stress ervaart en of je ook andere psychische problemen hebt

Als holistisch therapeut/coach heb ik regelmatig met  deze cliënten te maken .

Ze zijn vaak al bij verschillende instanties geweest en weten niet meer wat te doen als dit niet het gewenste resultaat heeft gegeven

Wat opvalt is dat ze vaak relatief jong zijn.

Als ze dan bij mij in de praktijk komen en plots een hele andere benadering van mij krijgen dan ze gewend waren zie je ze plots wat opgeluchter kijken.

 Omdat het ijs vaak snel gebroken is door mijn holistische benadering die tot nu toe voor hen totaal onbekend was. Ze voelen zich al snel echt gezien en begrepen.

We nemen alles mee in het traject en vanaf dan komen de mooiste transformatie processen op gang.

Wil jij graag meer weten over dit onderwerp? Of wat het zou kunnen betekenen voor personen met deze problematiek in jou omgeving?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.

info@biancasoetens.nl

06-21961270

Liefs,

Bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.